Vanaf jongs af aan had ik maar 1 doel

Mijn naam is Dario Antonisse, geboren op 11 september 1998.
Ik ben opgegroeid en woonachtig in Zoetermeer, waar ik als 8-jarige lid werd van Burggolf Zoetermeer.

Tijdens een vakantie in Amerika kwam ik voor het eerst in aanraking met golf toen ik amper 6 jaar was, met een golf setje uit supermarkt en ben toen ballen gaan slaan op de driving range. Dat vond ik zo leuk, waardoor ik eenmaal in Nederland bleef zeuren om naar de golfbaan te gaan en vanaf daar is alles als een raket gegaan.

Ik had maar 1 doel voor ogen, van golf mijn beroep maken en de beste golfer worden die ik kan zijn!

dario golf foto golfbaan
golf dario dubai

Mijn jeugdcarriere

Op 10-jarige leeftijd werd ik geselecteerd voor het Nederlands team onder 12 jaar, dit traject heb ik toen tot mijn 12e gevolgd, waarna ik over ging in de selectie onder 16 jaar (B-selectie). Vanaf mijn 12e werd het echt serieus en duidelijk dat ik een succesvolle speler wilde worden. Ik ging naar een LOOT-School (Segbroek College in Den Haag) waarbij de schoollessen om golf heen werden gepland. Uiteindelijk had ik daardoor veel tijd om te trainen en mijzelf voor te bereiden op mijn wedstrijdschema en “tussendoor” mijn havo diploma halen.

Van B-selectie naar Jong Oranje

Vanaf jongs af aan word ik gesteund en gesupport door mijn ouders, die geven mij de ruimte om te doen wat ik het liefst doe; golfen.
Ik heb nagenoeg alle jeugd wedstrijden door heel Nederland gespeeld waarvan een aantal succesvol, waarover later meer.

Vanuit de B-selectie ben doorgestroomd naar Jong Oranje en de laatste jaren van mijn amateur carrière maakte ik deel uit Oranje waar ik een waardevaste speler was en ook de grootste successen heb behaald in mijn loopbaan.

Ik ben een gedreven speler die zeer kritisch is op zijn spel en progressie.

Ik ben een gedreven speler die zeer kritisch is op zijn spel en progressie. Soms moet ik daarin teruggefloten worden omdat ik dan te veel van mezelf vraag terwijl dat niet altijd reëel is. Ik zie dit ook als een kracht om beter te worden en te bereiken wat ik het allerliefst wil, en dat is toernooien winnen op de European Tour! Mijn motto is “Never a failure always a lesson”

Neem contact op